Most már meg bírok szólalni…

Igen! Egy jó ideje ez nehezemre esik.

2012. február 8-án megtörtént a nagy bejelentés. A Nokia leépít 2300 embert a komáromi gyárból. A mexikói és a finn gyárból is lesznek leépítések, persze ez a komáromiakat nem vigasztalja.

Nagyon jó érzés volt az, hogy sokan rám telefonáltak, maileztek érdeklődve tényleg igaz, amit a híradóban láttak, újságban olvastak.

S az is jó érzés volt, hogy a gyárban többen megállítottak: most mi lesz velünk…

Valamit megértettem. Igaz az Isten Igéjének minden egyes szava, betűje:

(Példabeszédek11:25 )Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.

S aki ezt gyakran teszi, - mármint mások felüdítését – ahhoz rendszeresen visszajárnak.

A gyárban rá kellett jönnöm, hogy az emberek nagy többsége reményvesztetten roppant össze a hírek hallatán. Az, hogy a gyártájékoztatón, amikor a leépítéseket bejelentették, az a csend nem az emberi méltóság csendje volt, hanem a kétségbeesés döbbenete. Ebben a döbbenetben én nem roskadhatok össze. A nekem szegezett nem kimondott kérdés (meg a kimondottak is) arról szóltak, hogy hol van ilyenkor a te Istened?

Igen! Hol is van ilyenkor az én Istenem?

Nos, az én Gondviselő Istenem teszi a dolgát. Nem azt ígérte nekem, hogy nem lehetek munkanélküli, de azt igen, hogy mindenkor gondoskodni fog rólam:

(Zsoltárok68:20 )Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk. 

Ha őszintén belegondolok, mióta itt vagyok Komáromban, néhány válságos időszakot átéltem. Volt itt már elbocsátás, volt gazdasági probléma, voltak átszervezések, ami valójában szűkítés volt, s engem a nagy nyomorúság elkerült. Megígérte az Isten, hogy a gondolataimat meg fogja őrizni! S ezt megtette Jézus Krisztusban.

(Filippi4:6-7)Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Igen! Az Istennek békessége teszi ezt! A Békesség Fejedelme, aki nem más, mint Jézus Krisztus!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük