Mi van közted és a te célod, sorsod között?

A Bibliában a Józsué vezette Izrael vándorlása során hatalmas akadályba ütköztek. Ez az akadály egy város volt, mégpedig Jerikó. E város hatalmas, leküzdhetetlennek tűnő erődítmény volt. Megkerülni nem lehet, csak egy út van: magán a városon keresztül.

A mi sorsunk is hasonlít ehhez: köztünk és a kitűzött célunk közé gyakran ékelődik egy "Jerikó", amelyet kikerülni nem lehet. Vagy legyőzöd, vagy ő győz le téged.

Isten azt parancsolta Józsuénak, hogy hat napon keresztül, minden nap mehjenek körül a városon. Tegyék ezt csendben, egyetlen szó nélkül. Nincs beszéd, nincs suttogás, nincs panaszkodás. Vonulni tökéletes csendben. A hetedik nap pedig ezt hétszer kellett megtenni. A hetedik körnél viszont vége volt a csendességnek! A papok kürtöket fújtak, a szövetség ládáját is vitték magukkal. A kőfal viszont leomlott!

Kőfal van előtted? Járd körbe, várj az Úr szabadítására, de amikor az Úr mondja, akkor állítsd Őt középpontba, hangos kűrtzengéssel dícsérd Őt, légy a te Szabadító Istened jelenlétében, s a szabadulás nyilvánvaló lesz.

Nálunk gyakran a dolog fordítva történik: fogok kiabálni, ha az Úr megszabadít. Ő azt akarja, hogy már akkor Őt dícsérd, már akkor Őt állítsd a középpontba, amikor még áll az a fal!

Fil 4:6-7 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük