Az ajtókról…

Írtam korábban már ajtókról. Ha visszaolvasol, akkor megtalálod az Amikor egy ajtó bezáródik címmel.

Igen egy ajtó bezáródott, s várom, hogy a Mindenható valahol, valamilyen ajtót megnyisson, s nyitva tartson a számomra.

2012. március 28-án dolgoztam utoljára… Hosszú idő telt el az óta. Sokat megtapasztaltam, a Mindenható sok tekintetben tanított engem. Ezt nagyon fontosnak tartom: ha történik az emberrel valami, akkor fontos, hogy értse az okát, ne roppanjon össze, mert ez a tovább haladásnak a legalapvetőbb gátja tud lenni.

Március vége óta sok levelet elküldtem, pályáztam, kerestem a munkavégzés lehetőségét. Minden tőlem telhetőt megtettem, úgy érzem azért, hogy dolgozhassak. Átfogalmazva ezt a mondatot: minden tőlem telhető EMBERIT megtettem, hogy dolgozhassak.

Az EMBERI erőlködésnek az lett az eredménye, hogy minden pályázatomra érkezett válasz. Ez jó hír is lehetne, csak ezek a válaszok elutasítóak voltak. Rá kellett jöjjek, hogy minden, amit tettem, fölösleges volt. De mindenképpen eredménytelen.

Amikor ez „leesett”, akkor a Mindenható mutatott egy lehetőséget, ami nem munkahely, de annál több munkát jelentett volna. Egy gyülekezetplántálási munkához kerestek önkénteseket… Beadtam a pályázatot. Részt vettem a meghallgatáson, s az eredménye egy nemleges válasz.

A gyülekezetplántálási munkára való várakozás közben megkerestek egy másik munkával. Helyettesítésről volt szó, házigondozásban, ahol a feleségem is dolgozik, az egyik gondozót kellett helyettesítenem egy teljes hónapig. Ígéret volt arra, hogy a helyettesítés után közalkalmazotti foglalkoztatással alkalmazni fognak. A hónap elteltével nem hogy alkalmazás nem volt, hanem mint kiderült valaki (gondozott) megvádolt azzal, hogy valamit eltulajdonítottam tőle. Nevét nem vállalta, a vezető ezt elfogadta, s közölte, hogy ezért nem áll módjában alkalmazni. Legyek boldog, hogy a gondozott nem tesz büntető feljelentést, s nem lesz részem egy megalázó rendőrségi procedúrában. Az nem számít, hogy becsületembe gázoltak, stb…

Ma, 2012. augusztus 21-én tehát nincs munkám, eléggé megalázva érzem magam. Mégis azt mondom, hogy a Mindenható – bár kapukat bezárt, s nem hagyott nyitva előttem eddig egyet sem -, sok mindent megtanított nekem.

Ajtók mégis nyílnak?

A munkahelyek ajtai sorra bezárulnak, s úgy éreztem, hogy nem ad nekem a Mindenható esélyt. Nos, ha a munkahelyekre gondolok, akkor valóban nem sok esélyem van emberileg. Elég rossz időszak áll mögöttem. De a Mindenható is benne van ebben az egész helyzetben.

Zsolt 46:10 46:11 Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Felmagasztaltatom a nemzetek közt, felmagasztaltatom a földön.

Igen, aki olvas engem rendszeresen, annak feltűnhet, hogy mintha a csendességgel, elcsendesedéssel kapcsolatosan már kaptam volna üzenetet. Nos, nem téved, aki így gondolja.

2012.március 28 óta megnövekedett a szabadidőm. Volt időm a Mindenható Igéjével foglalkozni. Lehetőségem lett egy internetes keresztény közösséghez tartozni. Ki merem jelenteni, hogy a Mindenható új mélységeket jelentett ki számomra.

Csendesedjetek el!

Ez az első dolog. Elcsendesedni! A tapasztal az, hogy az ember agyában zsongás van, mindig tervez, ötletel. Mondhatni erre, hogy ettől ember az ember: tervezni muszáj. Az emberiség attól halad előre, hogy keres, kutat, terveket készít, s azokat megvalósítja, mindegy mibe kerülnek azok. Mégis van ezzel kicsi probléma. Azt mondja a Mindenható:

Zsolt 46:10 … ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten!

Az emberi tervezés arról szól, hogy megteszek minden tőlem telhetőt, mérlegelem a költségeket, a teherbíró képességet, s mindent, s vagy bejön a dolog vagy nem.

A Mindenható új távlatot akar nyitni az embernek:

Ismerd el, hogy én vagyok!

Ismerd el, hogy a Vagyok az, aki ura a múltnak, a jelennek, s a jövőnek is. Ő a Mindenható, aki teremtő, fenntartó, mozgató. Ő nélküle egy hajszál sem eshet le a fejemről. Ő az áldás Istene, aki ismeri a szükségeimet, aki tisztában van vele, hogy éppen munkanélküli vagyok, ő tisztában van a kifizetetlen számlák mennyiségével is, de mégis azt akarja, hogy ismerjem el, hogy Ő van!

S ez még semmi, mert a Mindenható ettől tovább megy:

Zsolt 46:10 Felmagasztaltatom a nemzetek közt, felmagasztaltatom a földön.

Magasztald fel!

Egy áldás centrikus kereszténységben élünk. Érezzem jól magam, legyek egészséges, legyek gazdag. Ha nem ilyen vagy, akkor keresd a hibát valakiben. Természetesen elsősorban magadban, nyilvánítsd ki, hogy így nem vagy jól. De ezzel kinyilvánítod azt is, hogy az az Isten, akit elismersz, nem jól végzi a munkáját, mert téged nem áld meg.

A Mindenható, a Vagyok azt akarja, hogy Őt magasztaljuk, magasztaljuk fel Őt minden fölé!

Teljes keresztény légy!

A keresztyénség ismeri, s tud a nagy parancsolatról:

Mt 22:36 Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?

Mt 22:37 Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

Mt 22:38 Ez az első és nagy parancsolat.

Mt 22:39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Mt 22:40 E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

Hogyan is van? TELJES szív, TELJES lélek, TELJES elme.

Tehát ismerjem el a Mindenhatót, aki VAN, szolgáljam Őt TELJESEN. S ha itt pont lenne, akkor is rendben lenne, ha nem kapok semmit, akkor is rendben van. Mi úgy fogalmazunk, hogy EZÉRT mit kapok? A Mindenhatóval nem lehet bartell üzletet folytatni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük