A két csoda

Két csoda van. Az egyik az, ami értünk, a másik az, ami bennünk történt. Az első csodát a Fiú tette, a másodikat a Lélek. Mindkettőt az Atya küldte. Amit a Lélek tett, része a Fiú munkájának, de különbözik tőle.

Az első csoda az, hogy Isten elküldte egyszülött Fiát ebbe a világba, hogy magára vegye először emberségünket, majd bűneinket.

A második csoda az, amikor a Lélek megelevenítő munkája által mindez lenyűgöző igazsággá válik a számunkra.

Az első csoda által Krisztus Megváltónkká lett, de csak a második csoda révén ragyog fel előttünk Krisztus arcán Isten dicsősége. Az első csoda a sötétséget oszlatja el, a második a vakságot veszi el. Az első csoda nélkül hiába történne a második, a sötétben nem látnánk továbbra sem. A második csoda nélkül azonban a világosságnak sincs haszna.

Ezekben a napokban sokan a második csoda nélkül ünneplik az elsőt. Nem csoda, hogy a kezükben a csoda eltorzul. Mi, akik átéltük a második csodát is, és látunk, tegyünk bizonyságot arról, hogy Krisztussal valóban az igazi világosság jött el. És minden alkalommal imádkozzunk a második csodáért, hogy az ő szemeik is megnyíljanak!

Forrás: Szabados Ádám

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük