Visszatekintés…

Mottó:

5Móz 8:2 Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?

5Móz 8:3 Sanyargatott és éheztetett, de azután mannával táplált, amelyet nem ismertél, és atyáid sem ismertek. Így adta tudtodra, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az Úr szájából származik.

5Móz 8:4 Ruhád nem szakadt le rólad, lábad sem dagadt meg ez alatt a negyven év alatt.

Eltelt a 2013-as esztendő, már csak a visszaszámlálás van…

Emlékezz vissza az egész útra – bátorít a Mindenható Igéje. Megpróbálkozom ezzel.

Az említett igeszakasz megpróbáltatásról, sanyargatásról beszél… Igen, ez nehéz sokszor. Átélni a nem szeretem napokat. Átélni, amikor valaki hazamegy az Úrhoz… Emberileg ezt elfogadni lehetetlen. A halál életidegen…  De ha onnan nézem, hogy hazament Urához, s megbékélt, akkor más… Akkor én is meg tudok békélni. Ő már túl van azon, ami még előttem van…

Igen, nehéz túltenni magamat azon, hogy szeretett lányunk hazament az Úrhoz.

Ezzel a harccal kezdődött a 2013. Tavaly karácsonykor tudtuk (de nem sejtettük), hogy az az utolsó földi karácsonya. Ez a csata ebben az évben fejeződött be. Ő hazament… Akik számára fontosak, gyermekei, férje, testvérek, szülők, ők maradtak…

Sanyargatott és éheztetett, de azután mannával táplált – szól a folytatás az igében.

Őnélküle nem éltük volna ezt túl, az Ő vigasztalása segített túllendülni a próbán, s megtalálni itteni földi életünk értelmét, célját. Tudjuk, érezzük, hogy van feladatunk, vannak, akik számítanak ránk, akik erőt várnak tőlünk. A gyermekek, egy szünidei kirándulásban, a gyászoló, amikor éppen összeroppanni készül. Mit tudunk adni? Egy ölelést, egy jó szót, nyitott fület, amikor kibeszélné magából a bánatot.

Visszatekintek 2013-ra. Valamikor azzal indultam el, hogy békéltetője legyek Krisztusnak ezen a földi utazáson:

2Kor 5:18 Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.

2Kor 5:19 Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét.

2Kor 5:20 Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!

S mit tettem 2013-ban?

Párommal együtt jártunk követségben, kérve embertársaimat arra, hogy béküljenek meg Istennel.

Nem kell e mögött a szolgálat mögött látványos dolgokat képzelni. Sokszor egy készséges hallgatás: kész vagyok meghallgatni azt, aki a problémáját, sérelmét, fájdalmát kibeszélné magából.

Róm 12:15 Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal.

Néha az örömből is kijut, gyakran az együttsírást is kell gyakorolni. De megtehetjük azt, hogy ezzel Krisztusra mutatunk, az öröm forrására, a Vigasztalóra, a Békesség Fejedelmére.

Visszatekintek 2013-ra. Ez történt a portálon

Minden napon megjelenhetett Isten Igéje, s építő gondolatok a Mai Ige és Gondolat blogban. Napi rendszerességgel 82 email címre  küldök áhítatot, 2013-ban több mint 67ezer alkalommal nézték meg az oldalt a weben.

A honlapon időszakosan megjelennek cikkek, megtapasztalásokról beszámolók. Hálás vagyok az Úrnak, mert az oldalon más is jelentet meg cikket. Az oldalról email értesítőt 100 címre küldök ki, s a honlapon cikket több mint 2500 alkalommal tekintettek meg.

A Békéltető Hírlevél a honlapról 120 személy részére kerül kiküldésre 2013 évben 17 alkalommal.

A skype adta lehetőséget kihasználva minden szombaton élőszavas konferenciát tarthattunk az érdeklődőknek.

2014-ben arra törekszünk,

…hogy rendszeresen táplálkozzunk Isten Igéjéből. Ezért elhatároztuk, hogy egy év alatt a teljes bibliai szöveget elolvassuk. Az elolvasáson túl igyekszünk elmélkedni az olvasottakon.

…hogy a skype alkalmak rendszeresen megtartva legyenek.

…hogy az Istennek a kijelentései, amit vehetünk, azokat leírva, a honlapon, hírlevélben rendszeresen közzétegyük.

…hogy ne tartsuk vissza az Isten jó hírét, hanem valóban Krisztus jó illata legyünk, amely nincs bezárva, hanem az illatát mutatja másoknak is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük