Útban a sikerhez

Útban a sikerhez

Mindenki szeretne győzni az élet nehézségeiben. Szeretné, ha a Mindenható Istent a maga oldalán tudhassa. Úgy gondolkodunk, hogy ha kérünk Tőle, akkor Ő adni fog. Ez így is van. A Mindenható Isten valóban egy nagyvonalú, bőkezű Úr, aki örömét leli abban, hogy adjon!

Miért van az, hogy esetenként, még sem működik? Mit rontunk el? Vagy van-e egyáltalán ok okozati összefüggés a kérés, s az adás között?

A válasz benne van a Mai Ige kiadvány 2014. március 19-i üzenetében. Olvassuk!

„Engedelmeskedjetek azért az Istennek…” (Jakab 4:7)

A józanság és készenlét (ld. 1Péter 5:8) segít, hogy győzzünk a harcban a sátán taktikáival szemben, a következő lépés azonban létfontosságú. A haditudomány egyik része a harci magatartási szabályok vagy művelet-végrehajtási szabályok. Ha többnyire inkább veszítesz, semmint győzöl, akkor valószínűleg figyelmen kívül hagytad ezt az életbevágóan fontos szabályt:

„Engedelmeskedjetek azért az Istennek…” (Jakab 4:7).

A megváltással nem valami vallásos elit klubjába kerülsz be, hanem besoroznak az Úr hadseregébe. Ez a háború nem csupán rólad szól – hanem Királyodról, az ő uralmáról és hatalmáról, és mindazokról, akik elismerik joghatóságát. Az ő országának erejét és tekintélyét csak a király adhatja meg alattvalóinak. Ahhoz, hogy győzni tudj ebben a csatában, el kell ismerned Jézust királyodnak, és engedelmeskedned kell neki.

A római százados, aki találkozott Krisztussal, megértette ezt.

„Mert én is hatalom alá rendelt ember vagyok, és nekem is vannak alárendelt katonáim. Ha szólok ennek: Menj el, elmegy; és a másiknak: Jöjj ide, idejön…” (Lukács 7:8).

Ő felismerte, hogy Jézusnak a katonai alá- és fölérendeltségi viszonyhoz hasonló hatalma van. Ha alárendeled magad Jézus parancsainak, az erőt ad, hogy sikerrel álld meg helyed a sátán elleni harcban.

Ne rohanj ész nélkül a csatába! Inkább ismerd el Krisztus hatalmát, és rendeld alá magad, mert az engedelmes élet a győzelmes élet. A kísértés pillanatában ragadd meg a lehetőséget, és add meg magad Jézusnak, a királyok királyának, aki ezt mondta:

„Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön” (Máté 28:18).

Az ő parancsnoksága alatt rájössz, hogy a sátán feletti győzelem csak egy módon érhető el:

„Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! – mondja a Seregek Ura” (Zakariás 4:6).

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Kiadvány formájában megrendelhetõ az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük