Értékes vagy!

Mt 10:29-31 Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül!  Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak.  Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.

Ki ne szeretné, hogy véleménye mások érdeklődésére számot tartó lenne? A mellőzöttség kegyetlen érzés. Fontosnak gondoljuk, s valóban az is, hogy megélhetésünk biztosított legyen, ne legyen kenyérgondunk. Nyomasztja az embereket a lakáshelyzet. Hány és hány ember retteg a kilakoltatástól.

Rengeteg energiát áldozunk arra, hogy az értékességünket megmutassuk. Egy jó állás, beosztás, egy kényelmes, méretes családi ház, amiért gyakorta hitelt is készek vagyunk felvenni. Egy mutatós gépkocsi… S sorolhatnám…

De mi a helyzet az ember értékével a Mindenható szeme előtt? Az értékünket a fenti vagyontárgyak mutatják valójában?

A Mindenható tartja el az embert, Ő az, aki a hajunk szálát is nyilvántartja. Ő azt is tudja, hogy nekem már kevés van belőle.

Azt olvassuk az Igében, hogy Ő nem személyválogató:

Mt 5:45 Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

Ő a gondoskodó Isten, aki:

Zsolt 68:20 Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk. (Szela.)

A múltkor beszélgettem valakivel, aki azért nem vállal gyermeket, mert nem látja biztosítottnak, hogy el tudja tartani.

Ez az ember nem bízik a Mindenhatóban.

És te?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük