Nem amnéziás

 

…Csak tudatos

Ézs 43:25 Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem Így szól az Úr a mi bűneinkre: eltörlöm, nem emlékezem rá!

Ha eltörlöm, akkor az azt jelenti, hogy nincs. Nincs rajtam! Ha a nem emlékezést nézzük, akkor pedig nem emlékezetkiesése van az Úrnak, csak „tudatosan elhatározta”, hogy nem emlékezik azokra, amelyek egyébként elválasztanának Tőle.

Zsid 9:26 Ha Krisztus is földi főpap lenne, neki is már sokszor fel kellett volna magát áldoznia a világ teremtése óta. De csak egyetlen egyszer jelent meg, amikor az idő már a vége felé közeledik, hogy önmagát feláldozza. Ez az egyetlen áldozat egyszer és mindenkorra elegendő. Azzal, hogy Jézus Krisztus feláldozta sajátmagát, véglegesen leszámolt a bűnnel.

Igen! Véglegesen leszámolt a bűnnel! Nincs rajtam! Magára vette! Az Ő igazságát viszont nekem adta!

Kettő dolog következik ezekből:

  1. Ha hiszek Krisztusban, akkor örök életem van (Jn 3,36). Vagyis az Ő igazsága az enyém, hiszen a bűneimről Isten nem tesz említést. Igaz ember vagyok.
  2. Ahogy Isten megbocsát, nem emlékezve a bűneimről, nekem is ugyanígy kell tennem embertársaim ellenem elkövetett vétkeiről: azokra nem szabad emlékeznem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük