Hol kezdődik a hit?

 

Jn 3:35-36 Az Atya szereti a Fiút, és kezébe adott mindent.  Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta."

Az ige összekapcsolja az engedelmességet a hittel. Honnan tudhatjuk, hogy valakinek van hite? Ebben az igében megfogalmazottak alapján „engedelmeskedik a Fiúnak”.

Jakab apostol az élő hitet a cselekedetekben látja igazoltnak:

Jak 2:17 Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

De mi az, amit el kell higgyek a Fiúval kapcsolatosan? – merül fel joggal a kérdés.

Jn 1:14 Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.

Vessük össze:

1Tim 3:16 És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott szellemben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

Az első dolog mindenképpen az, hogy Jézus Krisztus a testben megjelent Ige, a testben megjelent Isten.

A második dolog az, hogy az Ő földre jövetelének célja nem öncélú volt. Az Atya azért küldte erre a földre Jézust, hogy az embert a bűneiből megváltsa.

A harmadik dolog: Jézus Krisztus váltságáldozata az enyém is, amennyiben hiszek benne, amennyiben engedelmeskedem neki. Ha hiszek benne, akkor az Isten haragja nem marad rajtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük