Mit kérdeznél Istentől, ha tehetnéd?

Egy internetes kérdőív margójára…

Nagyon sok emberrel szoktam beszélgetni… (Kicsoda nem…?) Ezek a beszélgetések rendre kisarkított beszélgetések. Arra mennek ki ezek, hogy szembesüljünk olyan problémákkal, amelyeket igazából soha, vagy szinte soha nem gondolunk végig. Ezek a miérttel kezdődő kérdések. A lét, nem lét, életcél, életvezetés, bűn és megváltás, igazság, büntetés kérdései.

Az érdekes az, hogy szemtől szembe ezeket a kérdéseket ritkán teszik fel beszélgetőpartnereim. Egy személytelen kérdőív jobban kihozza ezeket. Készítettem hát egy ilyen kérdőívet.

Van, aki ezen felteszi a kérdéseit. Sőt felteszik azokat a kérdéseket is, amit nem merünk megkérdezni. Sebaj, más már feltette…

Arra vállalkozom, hogy az Isten beszéde alapján válaszolok ezekre a kérdésekre.

Mondhatja kedves olvasóm, hogy ezek az én válaszaim, s nem Istené. S milyen igaza van…!

Nézzük azt az esetet, hogy nem kételkedünk abban, hogy a Biblia Isten szava. Olvassuk a Lukács evangéliumát. Olvassuk Jézus szavait. Eszünkbe sem jut megkérdőjelezni azt, hogy az ott leírtak nem Jézus szavai. Pedig azok másodlagos, sőt harmadlagos források. Jézus elmondja (elsődleges forrás), Lukács, az orvos leírja görögül (másodlagos forrás), valamelyik bibliafordító lefordítja magyarra, vagy bármely általam beszélt nyelvre (harmadlagos forrás). S azt nem is számítom (pedig kellene), hogy én pedig dekódolom az üzenetet a magam XXI. századi kultúrájának a nyelvére.

Szóval válaszolok a kedves olvasó kérdéseire.

Fogadják szeretettel