Milyen ajándékozó vagy?

'Sokan hízelegnek az előkelő embernek, és az ajándékozónak mindenki barátja. ' Példabeszédek 19:6

Lassan itt az ideje az ajándékozásnak. Az áruházak polcai már kellően feltöltve, az emberek is elkezdtek beszivárogni elkölteni az évi keresetük egy jelentős hányadát.

Mi az ajándékozásunknak a motivációja? Egy elvégzendő feladat, amit ha elvégeztünk kipipálhatunk?

Mit ajándékozunk? Bóvlit, amit találunk tucatszám a polcokon, vagy törekszünk valami értelmeset adni?

Mi az értelmes ajándék?

Egy használati tárgy? Amiből esetleg már van pár darab a polcokon otthon, s sokrészéről már azt sem tudjuk kitől is kaptuk? Ha mi így vagyunk vele, akkor valószínűsíthető, hogy a mi ajándékunkkal más lesz így.

Értelmes ajándék egy céltalan kis kütyü, ami jó esetben ott fog porosodni az asztalon, s elfelejtjük? Ott marad lomnak, s egy idő után kidobják?

Lehet, hogy így ünnepek közeledtével szeretteinknek nagyobb ajándék értékkel bírna egy látogatás, egy bíztató szó. Egy szó, ami az Örökkévaló felé inspirálja.

Nagyon jó ajándékozási forma megajándékozni gyermekeket egy cipősdobozba rejtett szeretettel. Miről is van szó? Egy cipősdobozt megtölteni klassz dolgokkal, olyanokkal, amelyekre egy gyermeknek szüksége lehet. Ráírni a dobozra, hogy hány évesnek szánod, s leadni egy gyűjtőponton. A szervezők garantálják, hogy a dobozod a legjobb helyen fogja "végezni"

Gondold át milyen ajándékozó vagy…!