Imádság háza

'elviszem szent hegyemre, és örömet szerzek nekik abban a házban, ahol hozzám imádkoznak. Égőáldozataik és véresáldozataik kedvesek lesznek oltáromon, mert az én házamat imádság házának fogják majd nevezni, minden nép számára! ' Ézsaiás 56:7

Néhányszor már megfordultam ebben a házban. Ez a Haus Edelweiss. A Bécsi erőben található, Heilligenkreuzban.

Ebben a házban tartja a TCM Nemzetközi Felekezetközötti Tanítvány- és Vezetőképző Intézet európai képzéseit. 1972 óta ez az európai székhelye ennek a nagyszerű amerikai képző központnak.

Az épületet a1800-as évek végén építtette egy család. Volt rajta egy freskó „Imádság háza” felirattal. Az 1950-es években egy szanatórium működött ebben a kastélyban, ahol bécsi idős embereket fogadtak testi-lelki felüdülésre.

Ez a keresztyén missziós szervezet 1972-ben vette meg, s ténylegesen „Imádság háza„ lett. Megvalósult az építtető álma. Ezen a héten is kb 60 ember készül, tanul azért, hogy a Mindenható szolgálatában hasznosíthassa tudását. S az ő kiszolgálásukra, támogatásukra utazott ide vagy húsz ember az USA-ból office service-ként, s azért, hogy imádságban hordozzanak bennünket, akik tanulunk.

Isten egy egyszerű odaszánt lépésből is hatalmas dolgokat tud megvalósítani. Mindössze kicsi engedelmesség, s odaszánás kell hozzá.