Ki az igazi? 1.)

Avagy gondolatok a párválasztás-család témájában

Nagyon sok párválasztós kérdést kapok. Honnan tudom, hogy AZ lesz az igazi? Egyáltalán hogyan kezdjek hozzá? Mi a helyzet az elvált és gyermeket nevelő apukákkal/anyukákkal?

S lehetne sorolni a párválasztós kérdésvariációkat.

A feltett személyes kérdésekre személyesen adtam választ, így azokat itt nem bolygatom. De az van bennem, hogy néhány alapvető dolgot átgondoljak, s itt leírjam. Talán segítség lehet azoknak, akik dilemmában vannak, de nem volt bátorságuk segítséget kérni.

1.    Mi a házasság?

1.1.  A házasság Isten akarata.

  1. Nem az ember kezdeményezte, hogy a férfi mellett legyen egy nő, akinek nagyon sajátos státusza van.
'Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen! ' 1Mózes 1:27-28
  1. Férfivá és nővé teremtette. Ez a házasság alapja, különböző testi felépítés és különböző szerep. Más a szerepe a férfinak és más a nőnek.
  2. A házasság áldás az Istentől. Szaporodjatok, sokasodjatok. Mi lenne a földdel, ha ez az áldás nem lenne Istentől? Ha mindenki úgy gondolkodna, hogy a gyermekáldás csak a karrierépítés után lesz a sokadik helyen?
  3. A teremtett világ tükröt tart a női szerepre. A nő az, aki gyermeket szül, s az utódot táplálja, s felneveli. A férfi az, aki ennek a hátterét (anyagiak, biztonság) előteremti.

'Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és ezért lesznek egy testté. ' 1Mózes 2:24

1.2.  A házasság egy új családot jelent.

  1. Nem jelenti a "mamahotel" intézményét. Természetesen a szülő gondoskodik a gyermekéről. A gondoskodás azt is jelenti, hogy megtanítja önálló életet élni, vagyis elősegíti, hogy leváljanak a szülőről. Egyszerűen azért, mert ez Isten akarata. Egyszerűen azért, mert ha a szülő nem elég bölcs, jó szándékával megmérgezheti a fiatal család életét.
Folytatása következik...