Ki az igazi? (6)

Avagy gondolatok a párválasztás témájában

Milyen tulajdonsággal rendelkezzen az a bizonyos „igazi”

 1. A külső vagy a belső kérdése. Találkoztam már olyan párral, hogy megkérdeztem magamban: mit szeret ez a srác abban a lányban, vagy fordítva? Ez a külsőre vonatkozott. Nem volt egy szép alkat, egy szép arc. Egymásnak tetszettek. Anyukának/apukának nem, de ez nem is lényeges, nem ők lesznek a házastársai.
 2. A belső kérdése: a TISZTASÁG. Nem azzal kezdenek hozzá, hogy összeköltöznek. Ragaszkodnak egy erkölcsi-bibliai rendhez. Egymáshoz ragaszkodnak, s nincs több, alkalmi ismerőse a másiknak. Persze, csak barátok, de a barátságukba sok dolog belefér…
 3. A belső kérdése: a GYENGÉDSÉG. Hogyan viselkedik a másik stresszhelyzetben? Hogyan vezeti le a feszültséget? Esetleg alkohollal? Esetleg erőszakkal?
 4. Mennyire vállalja a cselekedeteiért a felelősséget? Vagy a másikra hárítja? Rossz üzenet, mert az élet tele lesz buktatókkal, s ha ezekért mindig a másik a hibás…
 5. Képes bocsánatot kérni? S tényleg úgy, hogy ezt vagy azt tettem, s ezért kérek bocsánatot?
 6. Mennyire képes meghallgatni a másikat?
 7. Anyagi kérdések? Önálló munkahely, önálló megtakarítás? Ha már legalább egy éve dolgozik, akkor illene legyen valamekkora megtakarítása. Van-e adóssága? Ha egyénileg nincs megtakarítás, akkor hogyan fog gondoskodni a családjáról?
 8. Anyagi önállóság? Anyukahotel vagy papataxi? A szülők nyakán élősködik, vagy a saját lábán áll?
 9. Hogy áll a szenvedélyekkel?
 10. A társ szépsége miatt lett „szerelmes”, vagy attól függetlenül szereti a társát?
 11. Készen áll arra, hogy belátható időn belül házasságot kössön, vagy hallani sem akar róla? Még a kérdést is elodázza?
 12. A házasságra készülő mennyire boldog? A választottjával szeretné boldoggá tétetni magát, vagy a saját boldogságát használja a másik boldoggá tételéhez?
 13. Hitbeli érettség? Mit gondol Istenről? Tartozik-e egy keresztyén közösséghez? Van-e lelki-karitatív szolgálata? Adakozik-e rendszeresen? Van-e valaki, akiért felelősséget vállal, támogat?
Ha kérdésed van, ne késlekedj feltenni!