Megújul minden nap

'Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. ' 2Korinthus 4:16

Nagyon szeretem ezt az igét. Főleg, amikor „leengedek”. Amikor csüggedés vesz erőt rajtam.

Az utóbbi időben nagy nyomást érzek megamon. Azt érzem, hogy az egészségem mintha megtört volna. Szóval nem vagyok a régi. Fáj a hátam, a derekam. No, nem halálos betegség ez, de így kell dolgozzak nap, mint nap. S azt érzékelem, hogy nem tudok úgy teljesíteni, mint egy fiatal. Érzem körülöttem a kritikát.

Pál apostol, amikor e sorokat leírta, voltak csüggedésre adó okok. Ebben a részben beszámol szorongattatásokról, üldözésekről, még meg is verték, sőt meg is kövezték. Minden oka meg volt rá, hogy elcsüggedjen, kétségbe essen…

Erre ő leírja, hogy nem csüggedünk!

A külső, fizikai test amortizálódhat, lehet beteg, lehet az embernek fájdalma, még ágynak is eshet. Benne van abban a bizonyos pakliban.

A belső ember, amely Istennel van kapcsolatban napról napra megújul. Pál hitt ebben az ígéretben, s én is hiszek. Hiszem, hogy az erőmet Isten újítja meg napról-napra. Nekem csak bíznom kell benne. Bízni abban, hogy bármilyen veszedelmen Isten keresztül visz. Ez azt jelenti, hogy azt, amit most magam előtt látok, az egyszer csak mögöttem lesz. Mögöttem úgy, hogy már nem fáj, mert túl leszek rajta.

Nem csüggedek, mert Istenben bízom. Nem csüggedek, mert Ő megsegít.