node

A bizonyító jelek

Arról olvasunk a Lukács evangéliumában, hogy a farizeusok jelt várnak Jézustól. Mutasson valami mennyeit. Ő pedig Jónás jelét idézi nekik. Miben jel Jónás? És az Emberfia, vagyis Jézus? S a kedves néző milyen jelt mutat? Kényes kérdések, amiről a vasárnapi élő adás fog szólni. #bibliaitutti (tovább…)

Tanuljunk imádkozni!

Milyen a jó imádság? Hosszú imádság, vagy rövid? Beszélgetés ad hoc módon, vagy szerkesztett imádságok? Tudunk-e tanulni az imádságról szóló tankönyvekből? Hogyan tanított Jézus az imádságról? (tovább…)

Áss mélyre!

A mai történetünkben Jézus a házépítésről tanít. Mi haszna a mély alapnak? Milyen próbák érik az embert? Tanítványként mit tudok hasznosítani Jézus e szavaiból? (tovább…)

Jézus a mezőgazdász

Ma reggel a facebook csatornán az élő adásban arról beszéltem, hogy a magvető példázat nem igazán mezőgazdasági tartalmú példázat. Az Isten Igéje "csak" 0,25 hasznosulási rátával "dolgozik". Igaz, hogy az a 25% mag százszoros termést hoz. (tovább…)

Itt az önvizsgálat ideje!

Valami befejeződik, s más pedig elkezdődik. Úgy érzem magam, mint egy gépkocsi, amely alacsony sebességfokozatba van kapcsolva, a gázpedált nyomja a vezető, s a fordulatszám már vagy hatezernél jár. Ideje lenne levenni a lábat a gázpedálról, s engedni, hogy a motor pihenjen egy kicsit. Utána pedig egy jól megválasztott fokozatba kapcsolva hatékonyabb lenne a kocsi működése. (tovább…)

Megmosod a lábam?

A facebookon 2019. március 10-én 08:00-kor bemutatott élő adás témája a szolgálat. Szolgálat AHOGY Jézus szolgált az emberek felé   Megtekinthető itt: (tovább…)