node

Milyen ajándékozó vagy?

'Sokan hízelegnek az előkelő embernek, és az ajándékozónak mindenki barátja. ' Példabeszédek 19:6

Lassan itt az ideje az ajándékozásnak. Az áruházak polcai már kellően feltöltve, az emberek is elkezdtek beszivárogni elkölteni az évi keresetük egy jelentős hányadát.

Mi az ajándékozásunknak a motivációja? Egy elvégzendő feladat, amit ha elvégeztünk kipipálhatunk?

Mit ajándékozunk? Bóvlit, amit találunk tucatszám a polcokon, vagy törekszünk valami értelmeset adni?

Mi az értelmes ajándék?

Egy használati tárgy? Amiből esetleg már van pár darab a polcokon otthon, s sokrészéről már azt sem tudjuk kitől is kaptuk? Ha mi így vagyunk vele, akkor valószínűsíthető, hogy a mi ajándékunkkal más lesz így.

Értelmes ajándék egy céltalan kis kütyü, ami jó esetben ott fog porosodni az asztalon, s elfelejtjük? Ott marad lomnak, s egy idő után kidobják?

Lehet, hogy így ünnepek közeledtével szeretteinknek nagyobb ajándék értékkel bírna egy látogatás, egy bíztató szó. Egy szó, ami az Örökkévaló felé inspirálja.

Nagyon jó ajándékozási forma megajándékozni gyermekeket egy cipősdobozba rejtett szeretettel. Miről is van szó? Egy cipősdobozt megtölteni klassz dolgokkal, olyanokkal, amelyekre egy gyermeknek szüksége lehet. Ráírni a dobozra, hogy hány évesnek szánod, s leadni egy gyűjtőponton. A szervezők garantálják, hogy a dobozod a legjobb helyen fogja "végezni"

Gondold át milyen ajándékozó vagy…!

“Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR…”

"Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR…”

Egy hálaadónapi megemlékezés margójára

Szeptember 16-án és 17-én adtunk hálát azért a 100 évért, amelyen a Komáromi Baptista Gyülekezetet hordozta Istenünk. Előkerültek nevek, történetek, csodák, élmények… A meghívottak között jelen voltak azok a lelkipásztorok, akik Komáromban szolgáltak. Ha nem (tovább…)

Amikor a szomjas szív felsír

Gondolatok a 42. zsoltár olvasása kapcsán
Hogyan érzed magad, amikor mérhetetlenül szomjas vagy, de nincs víz a közeledben? Én voltam már hasonló helyzetben. Borzasztó volt. Úgy éreztem magam, mint aki azonnal elpusztul. Szenvedtem, s felsóhajtottam, s egyszer már sóhajtani sem volt erőm. A 42. zsoltárban Dávid erről az érzésvilágról beszél. Az Isten utáni vágyat fogalmazza meg. Így kezdi:
"Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem!" Zsoltárok 42:2
A szarvas „úgy van összerakva”, hogy (tovább…)

Újra tervez

Mottó:
"Jó és igaz az ÚR, ezért megmutatja a vétkeseknek a jó utat. Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat. Az ÚR minden ösvénye szeretet és hűség azoknak, akik megtartják szövetségét és intelmeit." Zsoltárok 25:8-10
Bizonyára ismerős az a reklám, amikor beültetnek egy embert a gépkocsiba, bekötik a szemét, s rábízzák a mobiltelefon gps rendszerére. Az eredmény: behunyt szemmel is képes elmenni. Persze (tovább…)