Használd úgy az Igét, mint…

...a vizet, hogy megtisztulj általa:

"Férjek, ti pedig úgy szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus szerette az Eklézsiát. Odaadta érte a saját életét, hogy szentté tegye, és szellemileg megtisztítsa, mintegy megfürdetve az Isten beszédében. Így készíti fel az Eklézsiát a maga számára, hogy ne maradjon azon szennyfolt, vagy ránc, vagy bármi efféle, hanem hogy szent és tökéletes menyasszonya legyen" (Ef 5:25-27).

...egy tükröt, hogy lásd benne önmagad:

"Amit Isten mond, azt tegyétek is meg, ne csak hallgassátok! Ha csak hallgatjátok, de nem teszitek meg, becsapjátok magatokat. Van, aki csak hallgatja Isten tanítását, de nem engedelmeskedik annak. Az ilyen ember úgy jár, mint aki megnézi arcát a tükörben, azután elmegy, és azonnal el is felejti, amit látott. Aki viszont megnézte magát a szabadság tökéletes törvényében, és kitart a megismert igazság mellett - vagyis nem felejti el, hanem tettekre váltja amit látott, hallott és tanult - az mindenben áldott és boldog lesz!" (Jak 1:22-25).

...egy kardot, hogy megvédhesd magad:

"Az üdvösség sisakjával védjétek a fejeteket! Vegyétek kezetekbe a Szent Szellem kardját, amely az Isten beszéde!" (Ef 6:17).

...a világosságot, hogy lásd az életutad:

"Beszéded, mint a lámpa fénye lábam előtt: megvilágítja ösvényemet... Uram, beszéded megértése világosságot gyújt a sötétben,még a tanulatlan embert is bölccsé teszi" (Zsolt 119:105, 130).

...a kemény eledelt, hogy egészséges felnőtt lehess a hitben:

"Ilyen hosszú idő után már nektek kellene másokat tanítanotok! Most mégis arra van szükségetek, hogy valaki Isten tanításának alapelemeit ismételje át veletek. Olyan tanításra van szükségetek, mint a kis gyerekeknek való tej, mert még nem bírjátok a felnőtteknek való ételt. Aki csak tejet iszik, az még csecsemő. Az ilyen ember még járatlan és tapasztalatlan az isteni igazságok megértésében. Az igazi ételek a szellemi értelemben felnőtteknek valók, akik már megtanulták, hogyan kell megkülönböztetni a jót a rossztól" (Zsid 5:12-14).

...a vetőmagot, hogy termést hozhasson életedben:

"Egy földműves kiment a szántóföldjére vetni. Ahogy szórta a vetőmagot, néhány az útra esett. Ezeket az emberek eltaposták, a madarak pedig felcsipegették. Némelyik mag köves talajra esett, de amint kicsírázott, el is száradt, mert nem kapott elég nedvességet. Megint más magok tüskés gyomok közé hullottak, ahol kikeltek, de a felnövő gyomok elnyomták és megfojtották őket. Más magok viszont a jó földbe kerültek. Amikor megnőttek, bőséges termést hoztak: százszor annyit, mint amennyit a magvető elvetett... Ennek a példázatnak a következő a jelentése: a mag Isten üzenete" (Lk 8:5-8, 11).

(Az idézetek az Egyszerű fordításból származnak.)

Forrás: infaustus

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük