Egy új jelentés szerint növekedett az európai keresztényellenesség 2012-ben

Egy új jelentés szerint növekedett az európai keresztényellenesség 2012-ben

Közel 170, Európában megesett keresztényellenes incidenst sorol fel a bécsi keresztényellenes diszkriminációt és intoleranciát figyelő központ 2012-es jelentése, amely május 21-én jelent meg. A jelentés szerint jogalkotói szinten is problémásak a keresztények szólás- és gyülekezési szabadságát, lelkiismereti szabadságát, vállalkozási szabadságát és az otthontanítást korlátozó törvények.>>>

Úgy gondolom, érdemes a cikket továbbgondolni, s felismerni a magyarországi eseteket. Igen, azokat, amelyből soha nem született bírósági kereset, ahol csak egyszerűen "betartottak".

Az én személyes ismereteimben is vannak esetek, amikor oktatási intézmény vezetője saját hatáskörben megtiltotta, hogy keresztyén bábcsoport előadást tartson az intémény tanulói számára.

Ahol oktatási intézmény vezetője megtiltotta, hogy Bibliaosztással foglalkozó keresztyén alapítvány aktivistájaként az intézményben Bibliát osszunk.

Amikor kórház intézményvezetője akadályozza bizonyos felekezeti istentisztelet szervezését. Persze mindezt úgy, hogy közben más felekezetét engedélyezi.

Tovább az eredeti cikkre

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük