Feladom, nincs értelme

Nincs értelme, mert elrontottam

Bizonyára ismerős a helyzet. Elhatározol valamit, amit úgy gondolsz, hogy végigcsinálsz. Fontos neked, s erős az elhatározás benned: ezt nem szabad elhibázni, erre az egy dologra teszel fel mindent…

El is kezded, s eleinte minden szuperül megy… De egyszer csak…! Azon veszed észre, hogy minden összejátszik ellened… S rájössz, hogy elrontottad…!

Benne vagyunk egy közös igetanulmányozásban… A cél az, hogy kezdjünk a Mindenhatóval egy új kapcsolatot, érezzük meg, hogy Ő mennyire szeret bennünket. Randevúra bíztat bennünket az Ő Igéje.

Bizonyára elhatározás is született benned: ezen túl… ez lesz, … meg az is lesz, … az meg nem lesz… Bizonyára elhatároztad, hogy rendszeresen fogsz igét olvasni… Talán az imádkozásra is született benned komoly elhatározás… Nyilvánvaló, hogy azt is elhatároztad, hogy ezen túl jobb ember leszel…

S aztán szembesülsz valamivel:

Nem működik…

Elfelejtettél, vagy csak valami miatt elmaradt… A Biblia olvasása… Az imádkozás… S rájössz, hogy ma ugyanolyan galád ember vagy, mint az elhatározásod előtt…

Miért érzed pocsékul magad tőle?

Talán azért, mert úgy érzed, hogy az elhatározásod kudarc. Nem tudtad MEGCSINÁLNI, amit előre elhatároztál.

Róm 3:23 Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsőségében részesüljön.

Az, hogy nem méltó az Isten dicsőségére, azt jelenti, hogy képtelen arra, hogy elérje. Minden próbálkozásunk, ami ezt a célt szolgálja, legyen az bármilyen CSELEKEDET, nem elég ahhoz, hogy a Mindenható és az ember közötti SZAKADÉKOT ÁTHIDALJA.

Elvégeztetett!!

Egy valamit meg kell érteni: az ember saját erejéből, saját cselekedetéből SOHA nem is fogja tudni ezt a szakadékot áthidalni. Csinálhatsz bármit annak érdekében, hogy KIÉRDEMELD a Mindenható jóindulatát, mindig elégtelen lesz a próbálkozásod.

Róm 5:8 Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még a bűneinkben éltünk.

Ő lépett, cselekedett HELYETTÜNK, ÉRTÜNK! Mert tudta, hogy csak akkor lesz készen.

2Kor 5:21 Mert Isten értünk azonosította a bűnnel Jézust, pedig ő nem követett el semmi bűnt. Azért tette ezt, hogy mi viszont Krisztus által elfogadhatóvá váljunk Isten számára.

Mit is jelent ez? A bűnös én voltam. A büntetést (a halált Róma 6,23) én érdemeltem. Jézus bűnné tette értem Jézust. Tehát a bűnöm rajta van. Tehát NEM RAJTAM!! Így váltam elfogadhatóvá Isten számára. Az elfogadhatóság azt jelenti, hogy bűntelen, vagyis nincs semmi rajtam, ami elválasztana Istentől! Halleluja! Tényleg ELVÉGEZTETETT!!

De én MOST hibáztam!

Kérdés csupán annyi: mikor halt meg érted Jézus? Azt olvastuk, hogy akkor, amikor MÉG bűnösök voltunk. Tehát nem most!! Akkor hirdette ki az ELVÉGEZTETETT örömhírt, amikor még meg sem voltál!

Mi a teendő?

Azt is mondhatnám, hogy semmi.

Hogyan jutottál üdvösségre? (Az üdvösség azt jelenti, hogy megszabadulni a bűn következményétől.)

Ef 2:8 Mert a kegyelem tette lehetővé, hogy a hit által megmeneküljetek. Ezt pedig nem ti vittétek véghez, hanem Isten ajándékozta nektek.

Ef 2:9 De nem is a jócselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen.

Kegyelemből hit által.

A Mindenható jóindulatú gesztust gyakorolt feléd, te pedig elhitted. Elhitted azt, hogy Ő alkalmassá tett téged arra, hogy Isten dicsőségében részesülj. Akkor tett alkalmassá, amikor még meg sem voltál. Megelőlegezte a bűneid bocsánatát.

Az előleg azt jelenti, hogy a teljes vételárat kifizette érted, amikor ELVÉGEZTETETT! Vagyis minden bűnt, amit az életed folyamán elkövetsz, nos arra vonatkozik a bocsánat.

Ez jó hír nem?

Mit tegyél akkor?

Hidd el az Isten Igéjét!

Kegyelemből hit által kaptál bűnbocsánatot, olvastuk az Efézus 2,8-9-ben. Adj hálát Istennek a bűnbocsánatért!

  • Éppen most –kérdezed, -amikor bűnt követtél el, amikor elmulasztottál valamit?

Igen, éppen most! Most kell felismerni újra hogy amit elkövettél, vagy elmulasztottál, arra a „bér” ki van fizetve, azért Jézus Krisztus elszenvedte a büntetést!!

Róm 10:8 Hanem mit mond az Írás? „Egészen közel van hozzád az Isten üzenete. Ott van az a szádban és a szívedben.” Ez pedig a hit üzenete, amit mi mondunk:

Róm 10:9 Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor megmenekülsz.

Róm 10:10 Mert a szívünkkel hiszünk, hogy Isten számára elfogadhatók legyünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk.

A 10. vers: vesd össze a 2Kor 5,21-el:

2Kor 5:21 Mert Isten értünk azonosította a bűnnel Jézust, pedig ő nem követett el semmi bűnt. Azért tette ezt, hogy mi viszont Krisztus által elfogadhatóvá váljunk Isten számára.

Hiszed, hogy Krisztus által elfogadhatóvá váltál az Isten számára? Akkor mondd ki ezt mások számára is! Fogja hallani az ördög is! Fogja hallani az is, aki tud a bűnödről, a mulasztásodról, s most esetleg kárhoztat ezért.

Szabadulj fel a vádolás alól, s megnyugszol.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük