Jelentkezem

Élek, s vagyok…

A Mindenható megadta, hogy augusztus 26 óta dolgozom egy győri cégnél. A nagy szabadság, amiben éltem, hirtelen elillant. Naponta műszakba járok, s ahhoz, hogy dolgozhassak utaznom kell… Szóval naponta 11 órát távol vagyok itthonról. Erre vártam tulajdonképpen. Dolgozni… Azt kicsit nehéz megszervezni, hogy mindenre jusson időm, amire korábban volt.

Zsolt 90:12 Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!

Tervezni, a terveket végrehajtani, jó döntéseket hozni. Mindezt úgy, hogy érezzem, az életem nem ok nélkül való, érezzem, hogy azt a célt, amit a Mindenható megengedett az életemben, annak eleget tudjak tenni.

Ma úgy tapasztalom, hogy ennek a célnak a munkálása egyre több kegyelmet igényel a számomra: nem tudom megcsinálni a saját erőmből, s a Mindenható erejére, segítségére szorulok.

A Bibliát olvasva, találkozhattam olyan emberrel, aki szeretett volna saját erejével dicsekedni, ehelyett:

2Kor 12:9 De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.

2Kor 12:10 Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

Tehát magam is erőtlenségben vagyok, nekem is az Isten megújítására van szükségem. Úgy szeretném, ha munkám, minden megmozdulásom Reá mutathatna.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük