Vágy az Életre

Közeledik a Karácsony. Sokan vannak, akik – talán kényszerűségből, talán belátásból – nem a vásárlásra helyezik a hangsúlyt, hanem másfajta tartalommal próbálják megtölteni.

Lehet ezt úgy is, hogy eltervezik, hogy az ünnepeken több időt töltenek azzal, hogy egymással beszélgetnek. (Megjegyzem, ez nagyon fontos dolog, hiszen egy kimutatás szerint szülő és gyermek naponta átlagos 7(!) percet beszélgetnek egymással.)

Van, aki a karácsonyi ünnepekre tervez nagy családi kirándulást…Számukra a karácsony nem más, mint az együtt töltött idő, ami nem adatik meg esetleg év közben.

Elég sok emberrel beszélgetek… Nagyon sokan félnek az ünnepektől. Kapok levelet arról, hogy munkáltatók visszatartottak munkabéreket, s emiatt családok megélhetése van végveszélyben. Ha belegondolok, ehhez a tényhez még hozzájön az ünnepnek a várása, nem csodálkozom, ha emberek depressziósak lesznek.

Aztán a szétszakadt családok… Amikor az egyik szülő magának követeli a gyermeket, teljesen kisajátítva őt… A másik szülő pedig szenved ettől. Várják a karácsonyt, várják a csodát… Számukra a csoda jelen esetben az lenne, ha a gyermekük velük tölthetné az ünnepet…

Aztán egy másik ismerősöm… Ő egy hirtelen betegség miatt lett rokkant, s emiatt dolgozni nem tud… Jövedelme nem elég a gyógyszerekre, a rezsire és a megélhetésre is. Kénytelen volt emiatt eladni a lakását, s albérletbe költözni… Számára karácsony csodája a túlélés.

Egy kollégám – minden előzetes kérdés nélkül – arról kezdett beszélni, hogy karácsonykor elmegy misére, mert számára az valamiféle megnyugvást jelent. Számára ez a karácsony csodája…

S számomra?

Számomra az a tény, hogy az a Jézus, aki több mint kétezer éve megszületett, felnövekedett, keresztre feszítették, s feltámadásával hatalmat adott nekem az újrakezdésre, a megnyugvásra, a békességre. Tudom, hogy minden bűnömet ő rendezte el, megbocsátva azokat. Ő adott nekem tiszta lelkiismeretet, Ő adott örömet az életembe.

Az emberek várnak valami jót, vágynak valami élet félét. Jézusban meg lehet találni, hiszen Ő maga az ÉLET.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük