A közeledés kölcsönös

A közeledés kölcsönös

Vedd észre, hogy a Mindenható tette meg az első lépést feléd akkor, amikor Jézus Krisztus meghalt érted. Ezzel szabad az út a Mindenhatóhoz. A bűn eltöröltetett az útból.

Hogyan működik ez a közeledés? Egy lépést te, s a Mindenható fut feléd.

A válasz benne van a Mai Ige kiadvány 2014. március 21-i üzenetében. Olvassuk!

 „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok…” (Jakab 4:8)

Az „álljatok ellen az ördögnek” kötelező érvényű parancs, de ezzel még nincs vége a harcnak. A záróakkord ez:

„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” (Jakab 4:8).

A sátán célja, hogy éket verjen közéd és Isten közé. Hogyan tudod ebben megakadályozni? Úgy, hogy csökkented a távolságot Isten és önmagad között! Figyelj meg három dolgot:

1)   Az Istentől való eltávolodás öntudatlanul történik. Az ember túlságosan elfoglalttá válik, maga körül forog, vagy túl sok mindent vállal magára. Észre sem veszed, és imaéleted csupán az étkezések előtti fohászra korlátozódik, bibliaolvasásod a vasárnapi alapigére, dicsőítésed az istentiszteleti közös énekekre.

„Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk” (Zsidók 2:1).

Az eltávolodás nem hirtelen történés, hanem lassú elsodródás.

2)   Az Istentől való eltávolodás veszélyes. A sátán célja, hogy elválasszon Istentől és áldásaitól. Mint ahogy az a katona is könnyű célponttá válik, aki ellenséges területen el van vágva csapataitól. A Biblia azt mondja

„Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki” (Prédikátor 4:10).

3)   Az Istentől való eltávolodás döntés kérdése. Ezt azonban mindig az ember választja, sosem Isten! Ő azt mondja:

„Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged” (Zsidók 13:5).

Ő minden körülmények között hűséges marad.

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg… Ne félj, mert én veled vagyok!...” (Ézsaiás 43:2-5).

Isten része az, hogy: „…ő közeledni fog hozzátok”. Ha csak egyetlen lépést teszel felé, ő máris áthidalja a szakadékot, magához ölel, biztonságba helyez és képessé tesz,

„…hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben” (Efezus 6:11).

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Kiadvány formájában megrendelhetõ az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük