Büszkeség, vagy alázat?

Büszkeség, vagy alázat?

Jak 4:6 Isten azonban egyre nagyobb kegyelmet ad nekünk. Ezért mondja az Írás: „Isten ellenáll a büszke embernek, de az alázatosnak kegyelmet ad.”

Az alázat azt jelenti, hogy amikor a Mindenható szavát hallom, akkor arra nyitott vagyok. A nyitottság engedelmességet jelent. Készséget arra, hogy megtegyem, amit mond. Készséget arra, hogy bizalmam legyen benne. Figyeld csak!

Jn 3:36 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van. Aki viszont nem engedelmeskedik a Fiúnak, annak nem lesz örök élete, és Isten haragja rajta marad.”

Engedetlenség, vagy hit? Nagy a tétje!

Péld 3:5-6 Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Az Úrban bízó ember nem tart vissza semmit. Teljes szívből engedelmeskedik, teljes szívből megbízik a Mindenhatóban.

Az engedetlenség nem kedves Isten előtt, elválaszt tőle. A bűn az, ami elválaszt tőle, mert a bűn nem kedves Isten előtt. Ennek viszont súlyos következménye van, mint annak is van következménye, ha valaki „nyit” a Mindenható felé, s alázattal engedelmeskedik:

Róm 6:23 A bűn szolgálatáért a jogos fizetség a halál. Isten kegyelmének ajándéka ellenben az örök élet, ezt pedig a Krisztus Jézusban, a mi Urunkban kaphatjuk meg.

Nem a Mindenhatón múlik, hogy halálban, vagy örök életben vagyunk. Isten ezt Jézus Krisztusban már elrendezte. Ő halt meg előbb, s nem minket küldött a halálba.

Róm 5:8 Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még a bűneinkben éltünk.

Hogyan válaszolsz az Isten megelőző szeretetére? Alázattal, vagy kevélységgel, büszkeséggel? A tét nagy! Bátorításul:

Róm 12:1 Isten irgalmára hivatkozva kérlek benneteket testvéreim, hogy adjátok oda magatokat Istennek! Ez olyan, mintha élő áldozatot vinnétek Istennek, amely kedves a számára, és egyedül csak az övé. Ez az, amivel méltóan, igazán és szellemi módon tisztelitek Istent.

Add magad Istennek, s maradj ott az Ő oltárán! Légy teljesen az Övé! Ne akarj senkivel, s semmivel osztozni a Mindenhatón!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük