Eldöntheted, hogy kié vagy

Eldöntheted, hogy kié vagy..

Eldöntheted, hogy böjtölsz, vagy sem. Azt is eldöntheted, hogy csinálsz-e bizonyos dolgot, vagy sem. S azt is te szabod meg, hogy kié vagy.

Kihez akarsz tartozni?

Tegnap a házasságtörő nő példáján keresztül azt láttuk, hogy hatalmat kapott Jézustól arra, hogy ne vétkezzen.

Azt is eldöntheti az ember, hogy kihez tartozik. Olvasd csak:

Jn 1:12-13 Azoknak azonban, akik elfogadták őt, jogot adott arra, hogy Isten gyermekei legyenek. Mindazoknak, akik hisznek benne. Ők nem a szokásos módon születtek, ahogyan a gyerekek szoktak születni, nem testi vágyból, és nem férfi kívánságából, hanem Istentől születtek.

Jogodban áll eldönteni, hogy Istené leszel, vagy sem. Jézus Krisztus az életed része lesz-e vagy sem? Jogodban áll eldönteni, hogy életedet ezen túl az Ő szava szabályozza, vagy mész továbbra is a saját fejed után.

Kinek adod oda magad?

Róm 12:1 Isten irgalmára hivatkozva kérlek benneteket testvéreim, hogy adjátok oda magatokat Istennek! Ez olyan, mintha élő áldozatot vinnétek Istennek, amely kedves a számára, és egyedül csak az övé. Ez az, amivel méltóan, igazán és szellemi módon tisztelitek Istent.

Isten kezébe adod oda magad? Teljesen az övé leszel? Kész vagy erre?

Nem az a nehéz, hogy elhatározd, eldöntsd, hogy Istené lesz életed, hanem az, hogy élő áldozatként ne szállj le az oltárról.

A halott áldozat, az egyszer ott van és kész. Az élő viszont akaratnyilvánítási lehetőséggel rendelkezik, s időnként, ha neki úgy tetszik, akkor lemászik az oltárról.

Jogodban áll ott maradni, s Isten akaratát tenni, az életedben.

Mit döntesz?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük