Nagytakarítás

Nagytakarítás...

A böjt használatos „ritus” nem csak vallásos körökben. Használják a szervezet tavaszi nagytakarításának elősegítésére is. A rengeteg salakanyag, ami a testben megtalálható, egy célirányos kezeléssel kiürülhet a szervezetből.

A léleknek/szellemnek is szüksége van salaktalanításra. A böjt kiváló lehetőséget ad erre. Csak megjegyzem, hogy a böjt nem egy negyvennapos történet, hanem az év 365 napján történik, hiszen életformánk a Mindenhatóval való kapcsolat.

Isten azonban egyre nagyobb kegyelmet ad nekünk. 

Ezért mondja az Írás: „Isten ellenáll a büszke embernek, de az alázatosnak kegyelmet ad.” Adjátok hát oda magatokat Istennek, és engedelmeskedjetek neki! Ugyanakkor álljatok ellen a Sátánnak, és ő el fog szaladni tőletek. Jöjjetek közel Istenhez, és ő is közeledni fog hozzátok! Ti bűnösök, takarítsátok ki a bűnöket az életetekből! Tisztítsátok meg a szíveteket, és ne próbáljátok többé Istent is, meg a világot is követni! 

(Jakab apostol levele 4:6-8)

Az Istennel járás azzal jár, hogy kidobjuk az életünkből azt, ami egyébként elválaszt Tőle.

Mit is jelent ez?

A válasz benne van a Mai Ige kiadvány 2014. március 22-i üzenetében. Olvassuk!

„…Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök…” (Jakab 4:8)

Jakab ezt írja:

„Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök” (Jakab 4:8).

Abban a pillanatban, amikor közel jössz Istenhez, rádöbbensz, milyen állapotban vagy. Figyeld meg, Isten nem azt követeli, hogy tisztulj meg, mielőtt ő közeledne hozzád! Emberi igyekezetünk saját magunk megjavítására nem használ. Miért? Mert Isten kegyelme az egyetlen, amin keresztül ő kapcsolódni tud hozzánk (ld. Efezus 2:8-9). Isten nem azért mutat rá az életedben arra a területre, ahol kudarcot vallottál, hogy elítéljen, hanem azért, hogy megtisztítson. Tudja, hogy a nem tiszta kezek lehetőséget adnak a sátánnak arra, hogy vádolhasson, ezért mondja, hogy tisztítsd meg a kezed, így az ördögnek nem lesz mibe kapaszkodnia.

„Talpalatnyi helyet se adjatok az ördögnek, ahol megvethetné a lábát” (Efezus 4:27 NIV).

Ha megvallottad bűneidet és megtisztultál, bátran szembenézhetsz a sátánnal, és mondhatod: „Itt nincs számodra hely, egy négyzetcentiméternyi sem!”

Jakab így folytatja:

„…szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek” (Jakab 4:8).

A szívünk olyan, mint a számítógép merevlemeze, itt tároljuk a dolgokat.

„Mert szívvel hiszünk…” (Róma 10:10).

A szívünk „teremti meg” és tárolja meggyőződéseinket, azt, hogy miben hiszünk, legyen az a hit akár építő, akár romboló. Amint kialakul bennünk egy felfogás, elkezdünk a szerint élni. Ha ez kétlelkűséggel társul, akkor bár tudod, mi rossz, mégis azt hiszed, hogy meg tudod úszni. Hogyan tudnál győzni az ellenség fölött, ha szíved tele van tévhitekkel és kétlelkűséggel? Gondolod, hogy csak lapozol egyet, és minden megoldódik? Nem. Térdre kell borulnod Isten előtt, és kérned kell:

„Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! (Zsoltárok 51:12).

Ha így imádkozol, Isten megtisztít, erővel ruház fel és győzedelmes életre segít.

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Kiadvány formájában megrendelhetõ az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük