A sorsunk a Mindenható kezében

A sorsunk a Mindenható kezében

Avagy mire számíthatok, ha…

A Biblia első lapjain olvashatunk egy nagyon rövid tudósítást Énokról:

1Móz 5:24 Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten.

Istennel járt. És pont. Nem írja le a tudósítás, hogy milyen vallású volt. Azt sem, hogy a gyülekezetben milyen szolgálata volt. Szólt-e nyelveken, vagy sem. Csupán annyi, hogy Istennel járt.

Meg az is érdekes, hogy egyszer csak eltűnik. Ez is egy rövid beszámoló. Nincs oknyomozó riport. Ki látta utoljára? Kivel beszélt utoljára? Semmi. Eltűnt, s kész. De mégis: van egy rövid indoklás. Magához vette őt az Isten.

Aztán ott van a másik történet. Lót és családjának a története.

1Móz 19:14-17 Lót tehát kiment, és beszélt a vőivel, akik leányait el akarták venni, és ezt mondta: Keljetek föl, menjetek ki erről a helyről, mert az Úr el fogja pusztítani ezt a várost. De a vőinek úgy tűnt, hogy csak tréfál. Amikor hajnalodott, így sürgették az angyalok Lótot: Kelj föl, fogd a feleségedet és itt levő két leányodat, hogy el ne pusztulj a város bűne miatt! És amikor tétovázott, megragadták a férfiak a kezét, meg a feleségének és két leányának a kezét, mert az Úr megszánta őt. Kivitték, és ott hagyták a városon kívül. Amikor vitték őket kifelé, ezt mondták: Mentsd az életedet! Ne nézz hátra, és ne állj meg sehol a környéken! A hegyre menekülj, különben elpusztulsz!

A Mindenható el akarja pusztítani Sodomát és Gomorát a városok lakóinak romlottsága miatt. Viszont Lóttal vele volt az Úr. S ennek következtében megmenti őt és a családját. Lót az Úrral járt, s ezért az Úr megmentette a pusztulástól.

Aztán olvasom az Úr Jézusnak a szavait:

Jn 14:1-3 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.

Eljött Jézus értünk bemutatni számunkra Isten szabadítását. Azzal bátorít bennünket, hogy elmegy helyet készíteni számunkra, ha Vele járunk, akkor magához vesz bennünket az Isten.

Jézus Krisztus a számunkra megígért személy, akinek a neve Immánuel, vagyis Velünk az Isten. Ő lejött a földre, hogy megtapasztaltassa velünk az Istentől jövő szeretetet.

Hiszünk-e benne? Járunk-e vele?Bízunk-e abban, hogy Ő magához visz bennünket?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük