Megemlékezem

Borók Ferenc

 

1952. szeptember 24-2014. augusztus 24.

Élt 62 évet. Egyszerűen hátborzongató kimondani.

Ferencet személyesen nem ismertem. Egyszer sem szorítottunk kezet, nem öleltük meg egymást. Mégis azt mondhatom, hogy nagyon jól ismertem.

Miről volt számomra ismerős? Csendes visszahúzódó természetéről, a derűről, ami belőle áradt.

2012-ben, amikor az internetes bibliaórákat indítottam, az elsők között jelentkezett rá, s hűséges volt az utolsó percig. Hosszú ideig nem nagyon szólt hozzá a témákhoz, nagyon úgy tűnt, hogy nem sikerült az érdeklődését felkelteni az Ige iránt. Egyszer csak bemutatta a hittestvérét, aki ott volt, s hallgatott bennünket. Ez többet beszélt ezer szónál.

Beszámolt arról, hogy túl van egy szívinfarktuson. Olyanon, amibe emberek bele szoktak halni. Őt visszahozták az orvosok. Az orvosa úgy nyilatkozott, hogy Feri bácsi újjászületett. Bizonyára van még velem terve a Mindenhatónak – tett vallomást Ferenc.

Aztán beszámolt arról, hogy azért fog az internetes alkalmunkról hiányozni, mert presbiteri cursiumon fog részt venni, amit ő nagyon fontosnak tart. Fontosnak tart szolgálni azon testvérei felé, akiknek a hite még nem szilárdult meg Krisztusban. Fontos, hogy találkozzanak a krisztusi lelkülettel, a testvérszeretettel.

Az internetes alkalmaink központi kérdése a Krisztusban megnyert üdvösségünk, amit az Istentől ajándékba kapunk. Ferenc szerényen, de határozottan tett vallomást arról, hogy teljesen bizonyos abban, hogy őt Megváltó Ura hazaviszi a mennybe.

Szerény, csendes ember volt. Olyan ember, aki nehezen beszélt harcairól, gyengeségeiről, de határozottan bizonyságot tett arról, hogy a harcaiban tudja, kiben bízhat.

2014. augusztus 24-én élete utolsó bibliaóráján vehetett részt. Éppen imádkoztak, amikor szólt a hazahívó trombita. Egy pillanat, s menthetetlenül, de minden szenvedés nélkül kilehelte lelkét. Ennyit kapott Teremtő Urától.

Űrt hagyott maga után, de Pál apostollal együtt megvallotta:

Filippi 1:21-24 Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor, hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak.

Nyugodj békében Ferenc!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük