Szókimondó szövegek

Mózes: A fáraó fogadott fiaként felnőve egyik nap rádöbben héber származására. Öntudatra ébredését követően azonosult népe  rabszolgasorsával, amint meglátott egy egyiptomi munkafelügyelőt egy éppen dolgozó honfitársát ütlegelni. Hirtelen patriotizmusától feltüzelve agyoncsapta az egyiptomit és elásta. Később ő vezette ki a zsidókat Egyiptomból.

Dávid: Izrael királyaként egy nap erkélyéről a szokásos panorámában gyönyörködve egy hibátlan és meztelen fürdőző női testen akadt meg a tekintete. A hölgyet megkívánta, magához rendelte és magáévá is tette. Együttlétük gyümölcsözőnek bizonyult, így a hazaérkező férj, aki katonaként a beosztottja volt, zavarónak bizonyult. Dávid a következő csatában a legelső sorba állíttatta - biztos, ami biztos. Később Dávid vérvonalába született be a Szabadító.

Pál: Buzgó, sőt, fanatikus zsidóként a Jézust követők szektájának esküdt ellensége volt - börtönöket töltött meg keresztényekkel. Valószínűleg több gyilkosság és kínzások sora is köthető a nevéhez, jelen volt István kivégzésénél is. Egyik ilyen keresztényüldöző utazása során, amikor éppen a damaszkuszi keresztények ellen vonult, érte az isteni hívás. Később ő hozta el a kereszténységet Európába és a legtöbb újszövetségi levél is tőle származik.

A Biblia nagy részét gyilkosok írták.

Azért ez erős. De persze vagány is! A Szent Könyvet?? Gyilkosok??? Ez az Isten engem is érdekel! Lehet, hogy nem pont úgy működik az Isten&erkölcs&megbocsátás kapcsolat, mint ahogy azt néha elképzeljük? Nem mindegy, hogy a mi képzeletünk alakítja a Bibliát, vagy a Biblia alakítja a mi képzeletünket. Ez az Isten még a gyilkosoknak is megbocsát, a gyilkosokat is szereti, sőt, elhívja és még használja is őket a terveiben. Olyan Isten Ő, aki nem akkor fordul felém, ha már elég erkölcsös vagyok, hanem akkor, ha belátom, hogy nem vagyok elég erkölcsös.

Mózes, Dávid és Pál élete…

…BÁTORÍTÁS, ha azt gondolom Isten engem nem szerethet.

…BÁTORÍTÁS, ha azt gondolom Isten engem nem használhat.

(Forrás: http://utonzaborszkydaviddal.tumblr.com/post/89484133478/szokimondo-szovegek)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük