A helyes út

Istenem, járass engem az igaz úton, mert benned gyönyörködöm (Zsolt 119:35).

Ez a világ tele van istenkereső emberekkel. Mindenki a sajátos módján keresi az Istent. Bele van kódolva úgymond az emberbe, hogy szüksége van az Istenre, de valami oknál fogva szakadék van közte és a Mindenható között.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az emberek alapjában jók.

Vannak, akik nem szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit csináljanak. Vagyis a maguk útját igyekeznek járni, saját maguk szeretnének döntést hozni.

Vannak cselekedet centrikus emberek, akik úgy gondolják, hogy megfelelő cselekedetekkel biztosítva van a jövőjük az Istennél.

Vannak olyan emberek, akik a természetfeletti minden megnyilvánulását tagadják. Nincs Isten, csak az ember az, aki a saját útját egyengeti, abba senki és semmi nem avatkozik bele, hiszen nincs, aki beleavatkozzon.

S vannak, akik a Mindenhatóhoz az utat Jézus Krisztusban határozzák meg.

Kinek van igaza?

Dávid úgy imádkozik, hogy az Isten az igaz úton járassa. (Zsolt 119,35)

Jézus Krisztus mondja:

Jn 14:6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Sokan Jézus Krisztus személyében is bizonytalanok. Vannak, akik egy humanistának, vagy prófétának, rendkívüli csodatévőnek tartják, míg mások Isten Fiának, Megváltónak tartják.

Jézus Krisztus kizárólagos útnak tartja magát az Atyához, a Mindenhatóhoz.

Ha ez az állítás nem igaz, akkor semmi probléma azokkal, akik a cselekedeteiket, önmagukat, tartják elégségesnek ahhoz, hogy eljussanak az Istenhez.

De van egy másik oldala ennek a dolognak: Ha Jézus Krisztus valóban az egyetlen út az Atyához, ahogyan állítja, akkor a „másként gondolkodók” óriási bajban vannak. Ha Ő valóban az egyetlen út, akkor ezek az emberek a kárhozatban vannak, s maradnak.

Jn 3:36 Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van. Aki viszont nem engedelmeskedik a Fiúnak, annak nem lesz örök élete, és Isten haragja rajta marad.”

Létfontosságú, hogy ebben a kérdésben helyes legyen a meggyőződésed: - Kicsoda Jézus Krisztus? Ha erre a kérdésre rossz döntést hozol, akkor ez örökkévaló döntés. Még ma ítéld meg az erre a kérdésre adott választ!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük