Csak Hozzá!!

1Thessz 5:23 Azért imádkozunk, hogy Istenünk, a Békesség Istene, tegyen benneteket tisztává, hogy csak hozzá tartozzatok. Azért imádkozunk, hogy Isten őrizzen meg benneteket teljesen: szellemeteket, lelketeket és testeteket egyaránt, amíg Urunk, Jézus Krisztus visszajön!

Miért? Lehet máshoz is tartozni? – vetődik fel a kérdés. S a válasz az, hogy igen! E világ istene, az ördög folyamatosan azon munkálkodik, hogy a z ember szíve megosztott legyen: Isten és még valaki. Bárki, de ne legyen kizárólagosan Istené.

Pál apostol azért imádkozik, hogy Istenünk tegyen bennünket tisztává! Tisztává, vagyis ne keveredjen az istentiszteletünkbe más. Tisztává, hogy az életünkben a Mindenható valóban Isten legyen, hogy Jézus Krisztus ne csak egy próféta, egy nagy gondolkodó legyen, hanem valóban Isten Fia Megváltó legyen.

Azért imádkozik Pál apostol, hogy a Mindenható őrizze meg a gondolatainkat, elménket minden kritizáló szótól, amivel Isten népét korholjuk nap, mint nap. Isten népe szent nép, s akkor, amikor a szemmel látható hibáit előhívjuk, akkor ezt a szentséget vonjuk kétségbe. S ha ezt tesszük, akkor valójában Isten szavát hazudtoljuk meg.

Mi tesz tisztává? Mi őriz meg a gonosztól? – kérdezheted.

Pusztán az, hogy olvassunk zseniálisan bölcs irodalmat Istenről, s lájkoljuk magunkban, nem tesz Istenhez tartozóvá, nem leszünk ettől kizárólagosan Istené. Főleg akkor nem, ha közben egyáltalán kétségbe vonjuk Isten létét, bizonytalanok vagyunk az Ő igazságosságában, abban, hogy a maga idejében lesz ítélet, s azt is, hogy egyáltalán létezik-e menny és pokol.

Az sem tesz tisztává Isten előtt, ha valamilyen rendszerességgel koptatjuk a templom/imaház küszöbét. Főleg úgy nem, ha az előbb felsorolt kétségek ott vannak a szívünkben.

Akkor mi a megoldás?

Felismerni azt, s bevallani a Mindenhatónak, hogy eddig nem élt a szívünkben Isten, hogy nem ismertük Jézus Krisztust. Elkötelezni magunkat a Számára. Hinni és engedelmeskedni Neki.

A Mindenható Isten hív és vár bennünket. Kész megbocsátani, de azt nem nélkülözhetjük, hogy ne higgyünk Jézusban, hiszen az Ő halála révén mehetünk az Isten békességébe.

 

Kedves Olvasóm!

 

Gondolkodj, elmélkedj ezen! Ha kérdésed van, ha bizonytalan vagy üdvösségeddel kapcsolatban, akkor kérlek, keresd a kapcsolatot a Mindenhatóval! Szívesen segítek ebben, küldj egy emailt, üzenetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük