EL NE HAGYJÁTOK!

Péld 4,1-2. „Halljátok meg, fiaim, atyátok erkölcsi tanítását, és figyelmezzetek az értelemnek megtudására. Mert jó tanulságot adok nektek; az én tudományomat el ne hagyjátok.”

El ne hagyjátok. Ez döntés.

Nem elvesztésről van szó, (otthagyod valahol véletlenül a kulcsodat vagy a mobilodat), nem. Elhagyásról. Elfordulásról. Arról, hogy helytelenül döntesz. Más szóval: hűtlenségről.

Ez a döntésem: nem leszek hűtlen.

„Amit megértettem Tőled Uram, abból nem engedek. Téged akarlak. Téged választalak. Te vagy a királyom. Te vagy a vágyam, hogy Veled járjak, megismerjelek, és Neked engedjek. Ámen.”

Ígérettel:

Jó tanulságot ad nekem.

Más szóval: átformálja gondolkodásomat. Értelmes leszek. Megértem a helyzeteket. Tudok majd mérlegelni. Bölcsességre vezet el engem.

Uram, én ezt akarom. Erre adom magam. Ma is. Újra és újra.

Köszönöm, Uram, hogy a Te bölcsességed egy élő bölcsesség. Minden napra szól, minden napra kirendeled, minden napra megadod, minden helyzetre időszerűen mondod, adod, hogy ne feledkezzek el róla, ne legyen távol tőlem, ne gondolkodjak helytelenül, ne térjek el tőle. Köszönöm, hogy nem egy elméleti tudás, hanem egy megszólaló, gyakorlati, ottani, időszerű szó, Tőled, látás, hogy hogyan lássak, hogyan gondolkodjak, hogyan hozzak döntést. Kell, Uram, kell nekem, szükséges, nem tudok e nélkül élni, nem tudok semmit tenni nélküle, nem is akarok, sem szólni, sem cselekedni, nem akarok, mert Téged akarlak, Téged követlek, Veled akarok járni.

A Te félelmed, Uram, megelőzi, és érzem, tudom, átjár, hogy szükséges. Veled akarom, Téged akarlak, és Veled akarok járni. Ebben, a Te bölcsességedben. Vezetésedben. Ámen.

(Ezt az írást dr Kováts György tette közé a facebookon)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük