Mi lesz a népszavazás után?

Egy blogbejegyzés apropóján ragadtam tollat, ill. billentyűzetet. Ezt olvastam:

4 millió NEM, és elhagyom az országot

Október 2-án a negyvenedik születésnapomat ünnepelném. Ítélet Napját csinált az Orbán-kormány ebből a napból: ítélet lehet az országnak, és ítélet az én életemnek. (http://konczer.blog.hu/2016/09/27/4_millio_nem_es_elhagyom_az_orszagot)

Nagyon elszomorodtam, amikor ezt a postot elolvastam.

No, nem azért, mert Erik barátom elhagyni készül az országot. Azt gondolom, ő fog tudni külföldön is boldogulni, mint ahogy itthon sem vált kenyérkéregetővé.

Elszomorodtam több okból.

  • =         Szomorúnak tartom, hogy egy kérdés ilyen szinten megosztja az országot. Elszomorító, hogy egy politikai karrierért olyan szinten falssá lehet tenni egy kérdést, mint ahogy ez megtörtént… Mindenki más hazudik, csak ők…
  • =         Még inkább elszomorít az – Erikkel együtt, hogy emberek millióinak a gondolkodását gyűlöletre programoz egy propaganda. S nem csak a közemberekét, hanem olyanokét is, akik gondolkodásukkal, kimondott szavaikkal, cselekedeteikkel meghatározzák, befolyásolják mások szavait, gondolatait, cselekedeteit. Olyan emberekről van szó, akik Jézus nevében képesek gyűlölni egy hangulatkeltéstől befolyásolva.
  • =         Elszomorít a történet, mert beteljesedni látom azt, amit Jézus Krisztus előre megprófétált:

Lukács evangéliuma 12:51-53 Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre? Nem - mondom nektek -, hanem inkább meghasonlást. Mert mostantól fogva öten lesznek egy családban, akik meghasonlottak, három kettővel, és kettő hárommal. Meghasonlik az apa a fiával, és a fiú az apjával, az anya a leányával, és a leány az anyjával, az anyós a menyével, és a meny az anyósával."

S mindez miért történik? Mert van, aki gyűlölet szít.

De még nincs vége!

  • =         Az is elszomorít, hogy ebben a helyzetben van, aki a menekülést választja. Olyan ember, aki a köz szolgálatának rendelte alá az életét. Elszomorít ez a döntés, bár valahol megértem. Ugyanakkor nem hagyhatja el az országot mindenki. Egy politikai ámokfutásnak az ad igazi teret, ha azok, akik józan(abb)ul látják a dolgokat kimennek.
  • =         Zaklatott, szomorú vagyok attól, hogy ebben a kampányban mindenki veszi a bátorságot, s pofátlanul megpróbál befolyásolni, hogy hová tegyem azt a bizonyos X-et, vagy egyáltalán milyen programot csináljak október 2-ára. Zavar, hogy senki nem tart nagykorúnak, mindenki atyáskodni akar fölöttem.

Mi lesz a népszavazás után?

Hallgattam egy előadást a napokban. A címe az volt: „Te döntöd el, hogy mit érzel holnap. Bűntudatot, vagy izomlázat.”

Ez egy konditeremnek a felirata.

Ugyanakkor lehet a mi szlogenünk is.

Mi döntjük el, hogy október 3-án, ha belenézünk a tükörbe, akkor undort, vagy megelégedettséget érzünk. Mi döntjük el…

Te döntöd el!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük