Van öt perced?

A mai napon kaptam egy videót, ahol az időgazdálkodásról van szó. Nagyon érdekes kérdést feszeget a szerző. Azt a kérdést feszegeti, hogy ha két program között van az embernek öt perce, akkor mit kezd ezzel az idővel?

Öt perc nem hosszú idő. Ha egy nap tíz programom van, s mindegyik között van öt perc „lyuk”, akkor a nap végére már tetemes idő, nemde…? Közel egy óra…! Ha van egy óra „szabad kapacitás”, akkor viszont azt nagyon fontos, hogy jól töltsük el.

Mit kezdünk az öt perceinkkel?

Ezek a szabad pár percek alkalmasak arra, hogy megnézzük a facebook oldalt… Hány aranyos kiskutyát, s kiscicát lehetne örökbevenni…? Kit raboltak el, s még sok hasonló érdekfeszítő téma… Vagy úgy is mondhatom, hogy az ablakon kidobott idő… De hát csak öt percről van szó…! – mondod. S az egy nap alatt akár egy óra…!

Öt perc nem hosszú idő, de van olyan fontos dolog, amire ha ezt az öt percet felhasználod, akkor közelebb juttat a célod megvalósulásához. S ha erre használod ezt az öt percet, akkor utána az elégedettség érzése fog eltölteni.

A cél s az elégedettség elérése érdekes kérdés. Ha eléred a célod, akkor kreálsz magadnak új célt, s küzdesz tovább. A cél elérése csupán ürességet hoz létre, de nem ad megelégedettséget.

Ha a rendelkezésre álló erőforrást, időt, pénz megfelelően használod fel, akkor ennek az eredménye a megelégedettség, megnyugvás.

Olvastam egy zsoltárt nemrégiben. Ebből idézek:

Zsolt 90:12 Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!

Gondolj bele abba, hogy a nap, az sok öt percből tevődik össze. Ez összeadódik, s ha nem bölcsen használjuk fel, akkor simán elcsúszunk dolgok mellett, úgy, hogy értelmetlennek érezzük az életünket.

Pál apostol mondja:

Efézus 5:16 kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.

Használjuk ki az alkalmas öt perceket is…!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük