Mivel helyettesíted?

Mottó:

(Zsolt 1:1-3 [03 H Ujford Syn]) Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.

Boldog szeretnék lenni

Igen, boldog. Nálam a boldogság megelégedettséget jelent. Nem a legpénzesebb munkahelyre hajtok, megelégszem a kevesebb pénzzel is. Nem járok túlórázni elvből, mert úgy gondolom, hogy hat műszak egymás után bőven elég, kifáradok tőle eléggé, nem kell még egy ráadás.

Istennel szeretnék boldog lenni. Azt szeretném, ha az életem neki tetsző, s ezáltal tökéletes lenne.

Nem csinál

Amit a boldog ember nem csinál…

A tanácsosom nem a bűnösök hada. Nem az általuk adott intelmeket, ötleteket fogadom meg, egyszerűen nem akarom respektálni azokat. Az ő tanácsaik kívánságból, s indulatból fakadnak.

Az ő tanácsaik arra inspirálnak, hogy ne elégedjek meg azzal a pénzmennyiséggel, amit a munkahelyemen az alapóráimmal meg tudok keresni. Ha az ő tanácsaikat, példájukat figyelembe venném, akkor azt a havi két túlórát bevállalnám, hiszen azért már akkora pénzt kapnék pluszba, s abból már a kívánságaimat meg tudnám finanszírozni.

Ha az ő tanácsaikat megfogadnám, akkor lottóznék, tipmixeznék. Garantált kiadás naponta, hetente, s így tényleg arra szorulnék, hogy túlórázzak… A pénzhiányon túlmenően mentális zavaraim, elvonási tüneteim is lennének, ha nem tenném ezeket.

Pedig nagy ezekre a kísértés. Lealázni valamelyik kollégát, pletykálkodni… S hányszor elbukom ezekben…!

Mások ezt észre sem veszik, hiszen ők is ezt csinálják. De engem zavar.

Csinál

A mai igém tanácsol. (Kicsit jobb tanács, s célravezetőbb): Gyönyörködni az Úr törvényében, s azokról elmélkedni, azzal megtölteni a szívemet. Éjjel és nappal.

Addig, amíg nem látom a célját, ez baromi uncsi.

De, amikor az ember gyümölcstermő életet kezd élni, s kicserélődnek a szokásrendszereimben dolgok, az felemelő.

Gondolkodj ezen:

  • Melyek azok az életedben, amiket célszerű lenne lecserélni?
  • Mit teszel annak érdekében, hogy Isten törvényén elmélkedj éjjel, s nappal?
  • Mi akadályoz meg ebben?
  • Hogyan tudod ezeket az akadályokat leépíteni?